Pasta med quinoaboller i tomatsaus

Du trenger:

Quinoaboller
2 dl quinoa
grønnsaksbuljong
1 løk
2 selleristenger
3-4 ss havremel (evt annet type mel)
1 egg
30 gram parmesan
2 ts hviløkpulver
1 ss paprikapulver
cayennepepper etter eget ønske
salt og pepper

Tomatsaus
1 løk
3 fedd hvitløk
ca 400 g tomater (gjerne både cherrytomater og vanlige tomater)
salt og pepper
100 g mozzarella

Slik gjør du

Start med å sette ovnen på 180 grader. Deretter koker du opp 2 dl quinoa + 4 dl vann + riktig mengde grønnsaksbuljong. La quinoaen koke i 10 minutter under lokk, før du skrur av plata og lar resten av vannet trekkes inn i quinoaen mens lokket er på.

Når ovnen er varm, er det på tide å bake tomatene. Smør en ildfast form med olje, og legg hele tomater utover i formen. Sett disse i ovnen når den har blitt varm, og sett stoppeklokka på 30 minutter. Følg med på at de ikke blir svidde underveis.

Lag quinoabollene slik: hakk opp løk og selleristang, ha en klunk med olje i ei panne, og stek på middels til høy varme. Dette skal stekes i 5-10 minutter. Når quinoaen er ferdig, har du løk-blandinga av quinoaen i en bolle. Riv parmesan med en liten rasp, og visp et egg lett før du har parmesan og egg over i quinoa- og løk-blandinga. Ha oppi krydderne, og bland sammen til en jevn deig. Tilsett melet for å få fastere deig. Du må prøve deg litt fram for å finne ut hvor mye mel du skal ha. Av deigen skal du kunne forme boller som ikke faller fra hverandre.

Stek quinoabollene i en panne: varm panna med en dæsj olje oppi, og form boller med hendene. Denne mengden deig lager omtrent 30 boller, og du har god tid til å steike dem mens du venter på at tomatene skal bli ferdig. Steik bollene noen minutter på hver side, til de er gyldne på utsiden.

Lag tomatsausen: Hakk opp løk og hvitløk og stek disse i ei gryte på lav til middels varme i noen minutter. Når tomatene er ferdig bakte, tar du formen ut av ovnen og heller alt (tomatene og sausen) over i gryta med løken. Mos tomatene med ei sleiv, og la dette småkoke i 10-15 minutter. Krydre med salt og pepper, og valgfri grønt krydder (f eks oregano)

Når tomatsausen og quinoabollene er ferdig, skal de gratineres i ovnen. Legg bollene i en ildfast form, hell tomatsausen over, og bryt opp biter med mozzarella som du har på toppen. Dette skal stekes i ovnen på 220 grader i omtrent 15 minutter, eller til osten er gylden. Mens dette godgjør seg, koker du opp pasta etter anvisning.

Serveres gjerne med en grønn salat ved siden av – f eks ruccola, isbergsalat, agurk og spinat, med en liten dæsj lime over!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s