Fylt portobellosopp

Du trenger (til to personer):

To middels store portobellosopp
1 dl bulgur
1/2 dl quinoa
Grønnsaksbuljong
1/2 paprika
1 kinesisk hvitløk
1 sjalottløk
1 ts røkt paprikapulver
1 ts gurkemeie
Salt og pepper
Olivenolje og steikeolje

Tilbehør:
Cherrytomater

Framgangsmåte:

Start med å koke opp 1 dl bulgur, 1/2 dl quinoa, 4 dl vann og 1 ss buljongpulver. Kokes under lokk.

Hakk opp hvitløk, sjalottløk og paprika, og stek dette i en god klunk med olje i et par minutter på middels varme. Tilsett røkt paprikapulver og gurkemeie og surr dette sammen på lav til middels varme.

Når bulguren og quinoaen har kokt i omtrent 15 minutter, slenger du dette over i steikepanna med løk-blandinga (med vann og det hele). Kok opp litt mer vann (ca 1 dl) og ha dette i steikepanna. Smak deg fram til om du trenger mer buljongpulver og/eller salt, og dryss pepper over. Kok ut vannet over svak varme.

Fjern stilkene på portobello-soppene, og grav forsiktig ut innmaten slik at de blir hule. Gni dem med litt olivenolje, og plasser dem i en ildfast forme. Fyll soppene med den ferdige bulgur- og quinoablandingen.

Legg hele cherrytomater i den ildfaste formen, sammen med soppene. Dette skal stekes/bakes i 15 minutter på 200 grader.

Legg én sopp og halvparten av cherrytomatene på hver tallerken. Spis og nyt!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s