Godteskål

MMmh.. Jeg elsker godteri, men som de fleste andre prøver jeg å begrense inntaket mitt. Jeg er av typen som må ha alt eller ingenting, og dette har resultert i at jeg avstår fra sukker (mer eller mindre) i hele måneder av gangen. Ingen godteri, kaker, søtsaker, brus, og ikke en gang “sunnere” søtningsmiddel som agavesirup, kokossukker, fibersirup, honning og så videre (sjuke greier, jeg veit).

Jeg veit ikke om det er godt for noe, jeg, men ett positivt resultat er at jeg blir litt mer kreativ i forsøkene på stilne søthungeren min. I dag lagde jeg denne herlige godteskåla:

Du trenger:

Gresk yoghurt
kokosmelk
sitronskall fra en økologisk sitron
frosne jordbær
banan

Dette er lettlagde saker. Sånn gjorde jeg:

Jeg tinte 5-10 frosne jordbær på 2 min max styrke i mikrobølgeovnen. Samtidig rørte jeg sammen 3-4 ss gresk yoghurt med 3-4 ss kokosmelk. Jeg reiv litt sitronskall over dette og blanda inn bananskiver. Når jordbæra var ferdig helte jeg dem over i yoghurtblandinga. Og vips, har du en dessert, eller lunsj, eller mellommåltid, eller hva det nå skulle være. Den mengden jeg beskreiv nå passa fint til et sulten-etter-jobb-og-fortsatt-et-par-timer-til-middag-måltid.

(Jeg tok forresten en liten del av dette i en liten kopp i fryseren og stakk en spisepinne nedi. Så får vi se om det blir god is også!)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s