Indisk trøste-høst-gryte

Det er november og den første snøen regna bort i dag. Grått og vått novembervær er det absolutt verste været, og i dag trengte jeg noe ordentlig trøstemat. Ikke orka jeg å gå innom butikken heller, så jeg tok det jeg fant i skapet. Det blei ganske godt! Krydderne kan helt sikkert varieres utifra det du har.. i alle fall gjorde jeg det sånn (til 1 person):

1/2 løk
1 kinesisk hvitløk
1 boks hakka tomater
1 dl gule linser
1 boks kokte kikerter
1 dl kokosmelk
1 ss grønnsaksbuljong
Sitron+salt+sukker+pepper, om du vil

Krydder:
1 ts korianderpulver, 1 ts hvitløkpulver, 1 ss garam masala, 1 ts paprikakrydder, 1 ts gurkemeie og 1 ts chipotle-chilipulver

Suppa lager seg nesten selv, og min står på ovnen og koker nå. Hakk opp løken og hvitløken og fres det på middels varme i et par minutter. Hell oppi en boks tomater og en tilsvarende mengde vann, ha oppi linser og kikertene som du har skylt. Deretter har du i grønnsaksbuljongen (i pulverform) og alle krydderne (med unntak av sitron, salt, pepper og sukker). OBS: Mengden krydder må tas med en stor klype salt (hehe..), ettersom alt blei putta oppi på slump. Ta mindre eller mer av hva som helst.

La suppe stå og småkoke til linsene er møre. Til slutt tilsetter du litt kokosmelk, og smaker evt til med sitron, salt, sukker og pepper.

Voila!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s